Menu menu

Kies je taal

De benzine van voor het ongelode tijdperk gaf een smerende werking bij de ontbranding. Dit zorgde ervoor dat carburateurs niet uitdroogden bij de ontbranding (dit voorkwam ook een te warme ontbranding).

mgb
Door het toenemende gebruik van ethanol in de huidige benzine (dient als octaan verhoger) wordt de brandstof zeer droog en schraal en dit is funest voor carburatiemotoren: de carburateur werkt niet meer naar behoren. Deze originele MGB had problemen met de carburateur die te droog was. Door het toevoegen van Bardahl Fuel Treatment werd dit probleem verholpen.

Bardahl Fuel Treatment zorgt er namelijk voor dat de sproeier, vlotter etc schoongemaakt worden en laat tevens een klein oliefilmpje achter. De vlotter dicht daardoor goed af en zorgt dat de sproeier voldoende open kan en niet blijft hangen door gomvorming van ongelode benzine. Nu is de respons op het gaspedaal beter en soepeler. Regelmatig gebruik van deze benzinetoevoeging zorgt ervoor dat de carburateur schoon blijft en niet uitdroogt.

NB
In dit praktijkvoorbeeld was de olie, die in de carburateur zit, op peil, zat deze niet verstopt en functioneerde zoals het hoorde.

 

Artikelnummer Bardahl Fuel Treatment: Productsheet 12009NL