Menu menu

Kies je taal

We komen het geregeld tegen; de motor loopt slecht na de winter.

Hoe komt dit?

Brandstof veroudert met de tijd. In benzine zitten vluchtige bestanddelen die voor een goede verbranding zorgen. Bij brandstof die lang in de tank zit gaan de vluchtige bestanddelen verloren.

De oplossing

Bardahl Fuel stabilisor zorgt ervoor dat de vluchtige bestanddelen niet verdwijnen. De brandstofkwaliteit is dan gewaarborgd tot 24 maanden. Bijkomend voordeel is dat de kleppen en zetels gesmeerd worden en de carburateur en brandstofleidingen worden gereinigd.

Werkwijze

Voor de winterstop: Brandstofstabilisator toevoegen, daarna aftanken (de vermenging met de brandstof stabilisator is zo maximaal). Vervolgens een kleine stukje rijden om het product ook in de carburateur en brandstofleidingen te krijgen. Tevens wordt zo condens in de brandstoftank voorkomen.

E10 brandstof problematiek

Een punt van zorg is de opkomst van E10 brandstof. Dit is brandstof die voor 10% bestaat uit ethanol en voor 90% uit fossiele brandstof. Het grootste probleem dat E10 brandstof met zich meebrengt is dat er de kans bestaat dat bepaalde rubber- en kunststofafdichtingen, keerringen en pakkingen aangetast worden. Daarnaast is E10 brandstof zo’n 2-3% minder zuinig. Het merendeel van de moderne auto’s blijkt zonder problemen E10 brandstof tanken. Hoe anders is dit met de klassiekers en Young-timers. Tot voorkort was E10 brandstof voornamelijk verkrijgbaar in Frankrijk en Duitsland en was het ook mogelijk ‘normale Euro 95 brandstof te tanken’.

Een praktijkvoorbeeld

Een oude (carburatie)-motor de A-Ford uit 1930 heeft geen coating op het aluminium of aluminiumlegering en worden dus niet beschermd tegen inbranden. Gevolg van het tanken van E10 brandstof was; de ethanol in de E10 brandstof had zich ingebrand in de vlotterkamer van de carburateur, met lekkage tot gevolg.

Tankstations met E10 brandstof groeit

Nu echter zien we ook in Nederland meer plaatsen waar E10 brandstof verkrijgbaar is. In het buitenland zijn meer en meer tankstations waar alleen E10 brandstof beschikbaar is.

De oplossing

Bardahl E10 Fuel Improver maakt het mogelijk E10 brandstof te tanken zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft voor uw motor.
De E10 Fuel Improver beschermt het brandstofsysteem tegen de schadelijke gevolgen die kunnen ontstaan wanneer E10 brandstof getankt wordt. Daarnaast heeft dit additief een gunstig effect op het brandstofverbruik en blijft het brandstofsysteem schoon.
Bardahl E10 Fuel improver is geschikt voor alle benzinemotoren uit alle bouwjaren van klassieke motoren tot moderne motoren.

De verpakking

Beide additieven zitten in een handige knijpflacon, voorzien van een maatbeker, waarmee u eenvoudig de juiste hoeveelheid product toevoegt aan de brandstoftank. 1 flacon is geschikt voor 250 liter brandstof.

Reacties

Schrijf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *