Menu menu

Kies je taal

De benzine van voor het ongelode tijdperk gaf een smerende werking bij de ontbranding. Dit zorgde ervoor dat carburateurs niet uitdroogden bij de ontbranding (dit voorkwam ook een te warme ontbranding).

mgb
Door het toenemende gebruik van ethanol in de huidige benzine (dient als octaan verhoger) wordt de brandstof zeer droog en schraal. Deze verandering is funest voor motoren uitgerust met een carburateur. Deze originele MGB had problemen met de carburateur die te droog was. Door het toevoegen van Bardahl Carburateur Reiniger aan de brandstof werd dit probleem verholpen.

Deze benzine toevoeging is eigenlijk een carburateur reiniger. Deze toevoeging aan de brandstof zorgt er namelijk voor dat de sproeier, vlotter etc schoongemaakt worden en laat tevens een klein oliefilmpje achter.

De vlotter dicht daardoor goed af en zorgt dat de sproeier voldoende open kan en niet blijft hangen door gomvorming van ongelode benzine. Nu is de respons op het gaspedaal beter en soepeler. Regelmatig gebruik van deze benzine reiniger zorgt ervoor dat de carburateur schoon blijft en niet uitdroogt.

NB
In dit praktijkvoorbeeld was de olie, die in de carburateur zit, op peil, zat deze niet verstopt en functioneerde zoals het hoorde.

Artikelnummer Bardahl Carburateur Reiniger: Productsheet 1110BNL

Om Bardahl benzine toevoeging te bestellen: klik hier om naar de online bardahlshop te gaan