Menu menu

Kies je taal

Classic Motorolie

Bardahl lijn classic motorolie voor klassieke auto's en young timers

 

Bardahl ‘Classic’ is een speciale lijn motorolie en versnellingsbakolie voor Oldtimers en Young timers. Door de diverse oliën in te delen 3 periodes (1900-1950 en 1950-1970 en na 1970) is het eenvoudig de juiste olie te vinden voor de klassieker die u in onderhoud heeft, restaureert of eenvoudig gewoon uw eigendom is.

In oude motoren tot 1950 mogen in geen geval moderne motoroliën ingezet worden. Tijdens het verbrandingsproces ontstaan er verbrandingsresten. Klassieke auto’s uit die tijd hebben meestal geen oliefilter die ervoor zorgt dat de vaste deeltjes die zweven in de motorolie, die ontstaan bij het verbrandingsproces, kunnen uitfilteren.

Moderne motorolie bevat namelijk veel detergenten (lost vuildeeltjes op) en dispergenten (houdt vuile deeltjes zwevend). Als deze smeermiddelen gebruikt worden in oldtimers zullen de vuildeeltjes continu door het oliecircuit gepompt worden en daardoor extra wrijving en corrosie veroorzaken.

 

Bardahl klassieke motorolie

Een motor uit 1930 vraagt om andere motorolie dan die uit 1960. Bardahl heeft daarom een aparte lijn oliën ontwikkeld, rekening houdend met de techniek van vroeger. Dit houdt in;
• De motoroliën zijn ingedeeld in 3 periodes (tot 1950, na 1950 en na 1970) en zijn geschikt voor afdichtingsmaterialen uit die tijd (papier, vilt en stof).
• De viscositeit en het pakket aan additieven (toevoegingen) zijn afgestemd op de motoren van toen en minimaliseren het olieverbruik.
• De uitstekende adhesie van de classic oliën draagt bij aan een minimale slijtage van de motor bij het starten, en van groot belang, ook na lange stilstand.

De lijn motorolie begint bij een SAE 30, 40 en 50 voor oldtimers tot 1950.

Voor oldtimers na 1950 is er de 20W50.

Voor Young Timers na 1970, zijn er de 15W50 en 15W40.

De versnellingsbakoliën SAE 90 GL1, SAE80 GL2 tot een SAE 90 GL3 en 80W90 GL4 maken de classic lijn compleet.
Bardahl Classic olie is ontwikkeld rekening houdend met de techniek van toen. Vanzelfsprekend van dezelfde hoge kwaliteit die Bardahl stelt aan alle smeermiddelen.

Bekijk het volledige assortiment classic motoroliën voor uw klassieker of young timer.


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vult u het contactformulier in. Wij zullen uw vraag snel en vakkundig behandelen.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.