Menu menu

Kies je taal

Wist u dat 25% van de motoren een te laag oliepeil heeft?

Met de oliepeilstok kunt u meten of er nog voldoende olie in de motor zit. Let op: het verschil tussen minimum motorolie dat erin moet zitten en het maximum is maar 1 liter. Controleer daarom ook regelmatig, bijvoorbeeld iedere maand, uw oliepeil. Wanneer het olielampje op uw dashboard gaat branden bent u namelijk al te laat!

Zeker wanneer u een oldtimer of klassieke auto bezit is aandacht voor voldoende motorolie van groot belang om ernstige schade, zoals slijtage, te voorkomen.

Oliepeil controleren. Voorkom een te laag oliepeil !

Hoe kan ik eenvoudig mijn oliepeil controleren?

1. Peil altijd als de motorolie koud is. De olie zit dan volledig onderin het carter en u kunt dan precies peilen hoeveel of er motorolie bijgevuld moet worden.

2. Zorg ervoor dat de auto op een vlakke ondergrond staat.

3. Trek vervolgens de peilstok eruit (kunt u deze niet vinden, dan vindt u in uw instructieboekje waar deze zich bevindt).

4. Maak met een doekje/ papiertje de peilstok schoon en steek de peilstok volledig terug.

5. Trek de peilstok er helemaal weer uit en controleer nu tot waar er motorolie op het peilstok zit. Op de peilstok staan: of maatstreepjes of min – max.

6. Indien de motorolie niet tot max. komt, dient u bij te vullen tot max.

 

Vul echter nooit meer olie bij dan tot het MAX-streepje!

Het is raadzaam altijd een 1-liter verpakking Bardahl motorolie van de juiste type voor uw auto in de auto te hebben liggen. Mocht dan toch het olielampje gaan branden dan kunt u olie bijvullen en verder rijden. Doorrijden met een te laag oliepeil kan (blijvende) schade veroorzaken aan de motor!  

 

Wat als dan toch het olielampje gaat branden?

Het is raadzaam zo snel mogelijk de auto stil te zetten. Vul dan direct de juiste motorolie bij (zoveel zodat het oliepeil tussen de min. – max. zit, dit is al gauw 1 liter motorolie). Rijdt dan door naar het eerste tankstation of garage en peil daar opnieuw hoeveel olie u daadwerkelijk bij moet vullen. Laat wel uw motor eerst afkoelen zodat de olie volledig in het carter is gezakt. Alleen dan kunt u precies uw motorolie peilen.

Wellicht heeft u een SAE 40 of 15W50 motorolie nodig. Deze is niet zomaar overal verkrijgbaar. Vraag uw garage een liter motorolie van het type dat u nodig heeft en zorg dat u deze altijd in de auto heeft. U kunt hiermee een hoop leed besparen mocht u plots extra motorolie nodig hebben.

 

En als ik nu classic motorolie nodig heb?


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vult u het contactformulier in. Wij zullen uw vraag snel en vakkundig behandelen. U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.