Menu menu

Kies je taal

Racing en sponsoring

Bardahl is terug te vinden over de hele wereld in alle soorten gemotoriseerde sporten. In vroege jaren 50 en 60 was Bardahl actief in powerboat races met Miss Bardahl. Bardahl scheef vele male geschiedenis in de vele jaren dat men actief was. Destijds, maar ook nu nog, werd er met extreem hoge snelheden ‘gevlogen’ over het water. Bekijk originele oude racebeelden.

Daarnaast werd er in deze periode ook geracet op de circuits, zoals op Indianapolis. Vele jaren heeft men deelgenomen aan de Indy 500. Bardahl had enige tijd een aantal eigen racewagens en later sponsorde Bardahl vele raceteams.

 

Tevens uit die periode stamt de Bardahl Ferrari Experimental. Deze Ferrari is te zien in het Saratoga Spa Auto Museum, Saratoga Springs, New York. Nog steeds is de Bardahl Ferrari Experimental een bijzondere auto en wordt hij regelmatig getoond op diverse evenementen, zoals in 2001 op een Ferrari concours in USA.

 

“Deze auto is begonnen als een gewone straatauto en uitgegroeid tot een race auto”. Elke keer als we geracet hadden verbeterde we de auto en uiteindelijk is deze uitgegroeid tot een volwaardige raceauto in plaats van een Hot-Rod, zo vertelde Al Young.

Deze 1970 Challenger werd geschonken aan Museum of History & Industry (Museum van de Geschiedenis & Industrie) door Al Young, één van de eerste Aziatische Amerikanen die een autorace wereldkampioenschap wist te winnen toen hij het Amerikaanse Hot Rod Association Drag Racing WK in 1981 won. Al Young, 67 jaar, schonk zijn raceauto in 2007 aan het museum nadat iemand had aangeboden om zijn auto te kopen voor $ 20.000, later getaxeerd op $ 600.000. “De auto heeft zoveel geschiedenis dat ik deze liever weggeef en het zo andere mensen laat zien,” zegt Young. “Het is een stuk van ons race-erfgoed.”


De praktijktest is nog altijd dè plek om producten te testen. Dat vonden we toen en dat vinden we nog steeds. Racen met producten die ook voor de consument te koop zijn en ons telkens weer bewijzen. Bewijzen dat Bardahl smeermiddelen, in welke extreme sport dan ook, blijven smeren. Eind jaren 90 keerde Bardahl wederom terug naar Indianapolis met Christian Fittipaldi, terwijl Bardahl vanaf 2005 meerdere jaren meedeed met een Bowler aan de Dakar rally.

bardahl-bowler-wildcatTeam Bardahl Emerson Fittipaldi Lotus F2

 

En zo ook nu een echt bijzondere Ferrari en Lister die racen met onze classic oliën die ook voor u te koop zijn. De praktijk is het beste bewijs.

Jan Gijzen op Le Mans 2014 Jan Gijzen tijdens OGP Nurburgring 2013

 


Meer informatie?

Kunt u niet vinden waar u opzoek naar bent of wilt u meer informatie, vult u het contactformulier in. Wij zullen uw vraag snel en vakkundig behandelen.
U mag ook direct telefonisch contact met ons opnemen op 078-651 23 22.